Berichten

Traumasensitief aanbod

Traumasensitief aanbod

Trauma en traumagerelateerde klachten kunnen ontstaan als gevolg van het meemaken van ingrijpende gebeurtenissen. Dat kunnen geïsoleerde gebeurtenissen zijn, zoals een ongeluk, een vechtpartij of een overval, of nare gebeurtenissen die steeds opnieuw plaatsvinden en voortduren. Ook het blootstaan aan langdurige stress kan traumatiserend werken.

Ouderbijeenkomsten

Ouderbijeenkomsten

Nieuw onderdeel van onze verrijkingsgroepen is dit jaar een themabijeenkomst voor ouders. In de bijeenkomsten voeren we mooie gesprekken over het opvoeden van hoogbegaafde kinderen. Waardevol blijkt vooral de brug die tussen ouders wordt geslagen, de herkenbaarheid, de reflectie en de vele ervaringen die worden uitgewisseld.

Winterideeën

Winterideeën

Maak je eigen sneeuwbol, creëer je alternatieve kerstboom, ga dromen vangen, vorm met kaarsstompjes nieuwe kaarsen, kampeer onder de kerstboom en ontdek waarom een bos geen ramen heeft. Dit en meer tips! We wensen je alvast een mooie kerstvakantie toe.

Wijsheid in beweging – wekelijkse groepen

Wijsheid in beweging – wekelijkse groepen

In de zomervakantie gingen we met acht kinderen en een open mind op reis in ons zelf. We hebben ons verwonderd, we hebben bewogen, gevoeld, plezier gehad, geluisterd en ons ontspannen. Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden voor een uitgebreide cursus Wijsheid in beweging (mindfulness en kinderyoga); voor peuters/kleuters, kinderen en jongeren. Bij voldoende belangstelling kunnen we de groep(en) van start laten gaan.