Mindfulness

Wijsheid in beweging

Wijsheid in beweging ® zijn mindfulness-lessen met elementen van (kinder)yoga. Je wordt je bewust van wie je bent, hoe je de wereld bekijkt en waar je voor staat.

De kunst is om het deel van je leven waar je invloed op hebt – en dat je graag anders zou zien of waarvoor je misschien mooie plannen hebt – te veranderen en bewust te sturen en vorm te geven. En het stukje waar je geen invloed op hebt te accepteren voor wat het is. Op die manier ben je geen slachtoffer van omstandigheden, gedachten, angsten of zorgen. Je voelt je – hoe jong ook – kapitein op je eigen schip.

  Wijsheid in beweging po, middenbouw (groep 3, 4, 5)

  Wat zie je met je ogen dicht? Kun je klappen met één hand? Wil je samen de regen dansen?
  Tijdens deze lessen gaan we met elkaar op reis in ons zelf. We gaan bewegen, voelen, verwonderen, plezier hebben, luisteren en ontspannen. Je ontdekt spelenderwijs jezelf. Aan bod komen: filosofie, beginselen en achtergronden van mindfulness, bewegingsoefeningen (hatha yoga), samenwerkingsspellen, creatieve opdrachten, ontspanning en stilte-oefeningen. Elk kind moet in een les kunnen aarden en ook zijn/haar vleugels kunnen uitslaan.

  Wijsheid in beweging po, bovenbouw (groep 6, 7, 8)

  Deze preventieve training richt zich met name op identiteitsontwikkeling en persoonsvorming. We werken aan balans op vier gebieden: mentaal, fysiek, sociaal verkeer en maatschappelijke rol.
  De inhoud van de lessen wordt op maat aangepast naar de behoefte en de leerwensen van de groep, maar bevat elementen uit de mindfulness, cognitieve gedragstherapie, ACT, beeldende therapie, yoga, filosofie, anatomie en kennis over voedende voeding.

  Praktisch

   Wijsheid in beweging wordt op diverse momenten in het jaar georganiseerd in de vorm van een serie van vijf lessen, waarbij we tweewekelijks bij elkaar komen. In de schoolvakanties organiseren wij vaak dezelfde serie, maar dan op vijf aansluitende dagen.

   Geplande data
   Tarieven

   Ontdek je-zelf

   Klanten over ons