Verrijkingsgroepen

De verrijkingsgroep is bedoeld voor hoogbegaafde kinderen die iets méér willen of nodig hebben. Meer plezier, meer inzicht in zichzelf en meer kennis over denken, voelen en leren. De verrijkingsgroepen richten zich op persoonlijke ontwikkeling en het sociaal en emotioneel welbevinden van het kind. 

Denken kan voor hoogbegaafde kinderen soms flitsend snel gaan, en voelen kan erg intens zijn. In de verrijkingsgroepen van DNKRS krijgen de kinderen inzicht in hun eigen snelle en intense manier van denken en voelen. Het is waardevol om deze processen te begrijpen. Zo leer je jezelf kennen en kun je jezelf makkelijker aansturen. 

We staan stil bij gevoelens die gepaard gaan met leren en ontwikkelen: frustratie, stress of angst, maar ook opluchting en trots kunnen hier allemaal bij horen. Sommige kinderen haken makkelijk af wanneer zij zich niet prettig voelen omdat ze wrijving ervaren, maar juist dan zijn zij misschien wel iets nieuws aan het leren. In onze verrijkingsgroepen komen al deze gevoelens voor en raken de kinderen hiermee vertrouwd. 

What do we wish to maximize through our schooling? Is it just knowledge? Is it just intelligence? Or is it also wisdom? If it is wisdom, then we need to put our students on a much different course.

Robert Sternberg

Een veelgehoorde uitspraak in onze groepen is: ‘Hier begrijpen de kinderen mij.’ Kinderen ontwikkelen hun zelfbeeld in contact met anderen die op hen lijken. Bij gebrek aan deze gelijkgestemden kunnen zij zich dom of onzeker gaan voelen over wat ze denken en voelen. Het ontmoeten van gelijkgestemden bij DNKRS draagt bij aan de ontwikkeling van een gezond zelfbeeld.

In de verrijkingsgroep krijgen kinderen inzicht in hun eigen unieke manier van denken en zijn. Zij ervaren hun sterke en zwakke punten en worden zo (weer) kapitein op hun eigen schip!

Je kunt je kind hier aanmelden voor de verrijkingsgroepen.

De verrijkingsgroepen vinden op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag plaats op de volgende data. Wij delen de groepen in overleg met onze leerkrachten in op basis van de leeftijd van kinderen, hun ervaring bij ons en de dynamiek in onze groepen. Het is dus helaas niet mogelijk zelf een dag te kiezen.

Wil je eerst meer weten? Dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen.

lezen
Ontdek je-zelf

Klanten over ons