Spoenkie! – voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong

Geregeld vragen mensen ons of er bij DNKRS een plekje is voor peuters met een (sterk vermoeden van) ontwikkelingsvoorsprong. We zijn blij dat we ook voor de jongsten weer een aanbod hebben. Samen in een klein groepje met ontwikkelingsgelijken aan de slag met interessante onderwerpen en verschillende werkvormen. Uitdaging op maat aan de hand van een thema, verhaal of voorwerp. Plezier maken staat natuurlijk voorop in onze groep voor peuters. Welkom bij Spoenkie!

Dit doen wij zo

Uit de praktijk en uit onderzoek blijkt dat voor de ontwikkeling van een gezond zelfbeeld gelijkgestemde maatjes nodig zijn. Maatjes waarmee je kunt spiegelen, spelen en communiceren.

In onze peutergroep Spoenkie bieden wij op speelse wijze verschillende werkvormen aan die passen bij het niveau en de interesses van de kinderen. Dit houdt de nieuwsgierigheid van jonge kinderen levend en helpt bij het ontwikkelen van een groei mindset en een positief zelfbeeld. Ook worden zo de verschillende vaardigheden geoefend die belangrijk zijn voor een harmonische ontwikkeling.

In de tijd dat je peuter bij ons is, kan het fijn zijn om andere ouders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. DNKRS heeft verschillende wandelroutes door Amstelveen voor je klaarliggen. Als je rustig wilt zitten, dan biedt het Stadshart daartoe voldoende mogelijkheid (bibliotheek en restaurants).

Praktisch

Peutergroep Spoenkie (vijf ochtenden)

  • Data: nieuwe data worden vastgesteld bij voldoende belangstelling
  • Tijdstip: 09.00 – 10.30 uur
  • Locatie: DNKRS, Pieronlaan 7, Amstelveen (betaald parkeren)
  • Groepsgrootte: maximaal 4 kinderen
  • Leeftijd: 2,5 – 4 jaar
  • Prijs: ‚ā¨ 265,- voor vijf bijeenkomsten (inclusief water en fruit/groente)
  • Voor wie: peuters met een (sterk vermoeden van) ontwikkelingsvoorsprong, die behoefte hebben aan ontwikkelingsgelijken en graag nieuwe dingen willen ontdekken
  • Begeleiding: Eva van Rooijen

Eva werkte de afgelopen tien jaar met veel plezier als begeleider van kinderen met kenmerken van hoogbegaafdheid, is ervaringsdeskundige en moeder van een baby, peuter en kleuter.

Heb je wel serieuze interesse, maar is dit niet de geschikte dag of tijd? Meld je vooral aan en laat ons in de toelichting weten welke dag/tijd je wel zou kunnen. Bij voldoende interesse kijken we of we op een ander moment ook een groep kunnen starten.