Wijsheid in beweging – wekelijkse groepen

In de zomervakantie gingen we met acht kinderen en een open mind op reis in ons zelf. We hebben ons verwonderd, we hebben bewogen, gevoeld, plezier gehad, geluisterd en ons ontspannen.

Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden voor een uitgebreide cursus Wijsheid in beweging (mindfulness en kinderyoga); voor peuters/kleuters, kinderen en jongeren. Bij voldoende belangstelling kunnen we de groep(en) van start laten gaan.

Wijsheid in beweging ® zijn mindfulness-lessen met elementen van (kinder)yoga. Je wordt je bewust van wie je bent, hoe je de wereld bekijkt en waar je voor staat.

De kunst is om het deel van je leven waar je invloed op hebt – en dat je graag anders zou zien of waarvoor je misschien mooie plannen hebt – te veranderen en bewust te sturen en vorm te geven. En het stukje waar je geen invloed op hebt te accepteren voor wat het is. Op die manier ben je geen slachtoffer van omstandigheden, gedachten, angsten of zorgen. Je voelt je – hoe jong ook – kapitein op je eigen schip.

Pluk de dag

Wijsheid in beweging geeft je handvatten en gereedschap om te gebruiken in je leven. Naarmate je je gereedschap beter leert beheersen, zal je meer regie ervaren. Dit helpt je om iedere dag te plukken, je lichaam sterk en vitaal te maken, mentaal in balans te zijn, te ontdekken wie je bent, te luisteren naar jezelf en je intuïtie en zo richting te geven aan je leven. Het enige dat je nodig hebt is een open mind!

In de lessen staan we met beide benen op de grond en tegelijkertijd is er ruimte om je vleugels uit te slaan.

Inhoud

  • filosofie, theorie, beginselen en achtergronden van mindfulness
  • bewegingsoefeningen (hatha yoga), samenwerkingsspellen en creatieve opdrachten
  • ontspanning, meditatie en stilte-oefeningen

Praktisch

  • Locatie: DNKRS, Pieronlaan 7, Amstelveen (betaald parkeren)
  • Groepsgrootte: minimaal 6, maximaal 12 deelnemers
  • Leeftijd: we hopen voor zowel peuters/kleuters, als kinderen als jongeren een groep te kunnen vormen.
  • Prijsindicatie: circa € 25,00 per week (1 uur per week les)
  • Begeleiding: Wivina Rooijendijk en Linda Prast