Winterideeën

Maak je eigen sneeuwbol, creëer je alternatieve kerstboom, ga dromen vangen, vorm met kaarsstompjes nieuwe kaarsen, kampeer onder de kerstboom en ontdek waarom een bos geen ramen heeft. Dit en meer tips! We wensen je alvast een mooie kerstvakantie toe.

Een alternatieve kerstboom

Laat je creativiteit de vrije loop en maak dit jaar je alternatieve kerstboom! Dat kan met kapla, takken, lego, flessen, de keukentrap en zelfs met een stapel vuile was!

Stuur je originele creatie naar DNKRS.

Als je dat leuk vindt, publiceren we ze ter inspiratie op onze website of Facebook.

Schrijf je eigen kerstverhaal

Wie kent ze niet?… A Christmas Carol van Charles Dickens, De Notenkraker en de Muizenkoning van E.T.H. Hoffman, Het meisje met de zwavelstokjes van Hans Christiaan Andersen…

Wat is er heerlijker dan te lezen en voorgelezen te worden in de lange winteravonden? Schrijf zelf je kerstverhaal! Deze tips helpen je op weg.

Kamperen onder de kerstboom

Je begint met het bouwen van je eigen slaapplek. Bouw binnen een hut of tent van lakens. Haal de slaapzakken van zolder, doe de lichten uit. Tijd voor een spel of een boek. Of liever samen filosoferen met deze mooie boeken?

Filosoferen

Hoe weet je of iemand een echte vriend is, wat houdt wezenlijk geluk in en hoe kunnen we weten wat er gebeurt na de dood? In korte, poëtische dierenverhalen schrijft Tiny Fisscher over levensvragen die ieder mens bezighouden. Fisschers lichtvoetige toon maakt dit. tot een feest van herkenning voor iedereen die weleens over het leven, zichzelf en de wereld om zich heen nadenkt. Een boek voor iedereen die durft te dromen, want zoals Schildpad in een van de verhalen tegen Das zegt: ‘In dromen kan alles.’

Over de spin die zijn draad kwijt is maar hulp krijgt uit onverwachte hoek. Over de zalm die het grondig beu is om te zwemmen. Over de olifant die liever een mug zou zijn. Maar ook over de botsing tussen de duizendpoot en de sprinkhaan, de zwaarste botsing ooit. En over het geheim van de kraai… Waarom een bos geen ramen heeft is een bundel met 28 verrassende, licht filosofische dierenverhalen voor alle leeftijden. Het is geschreven door Korneel de Rynck en geïllustreerd door Joris Thys.

Dromen vangen

Indianen geloven dat de hemel doorweekt is van goede en slechte dromen. Tijdens de nacht worden de slechte dromen gevangen in een web (dromenvanger) en drogen op in de ochtendzon. Goede dromen kunnen ongehinderd hun weg door het web vinden. Hoe maak je een dromenvanger?

Kaarsen maken

In de winter is het gezellig om kaarsen aan te steken. Maar wat doe je met het stompje kaars dat overblijft? Niet weggooien natuurlijk! Je kunt er een nieuwe kaars van maken.

Sneeuwbolverwondering

Maak je eigen sneeuwbol. Of nog leuker: geef hem cadeau. Met een glazen pot en wat vondsten uit de natuur ben je al een heel eind op weg.