Begeleiding

Tijdens een uitgebreide intake onderzoeken we met elkaar wat er nodig is om jou te helpen. Hierop baseren wij het begeleidingsplan.

In eerste instantie gaan wij uit van groepsbegeleiding, omdat de ervaring leert dat begeleiding in kleine groepen effectief is. Soms is een combinatie van methodes passend. Het welbevinden staat altijd centraal.

 • Therapiegroep
  In kleine groepjes van gelijkgestemden wisselen kinderen ervaringen uit en worden zij begeleid op hun pad. De kinderen leren van elkaar en over zichzelf.
 • Themagroepen
  In deze groepen krijgen kinderen de erkenning die zij nodig hebben en vinden zij de herkenning die zij zoeken. De aandacht gaat uit naar een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld mindset, faalangst, onderpresteren of trauma.
 • Wijsheid in beweging
  Wijsheid in beweging zijn mindfulness-lessen met elementen van yoga. Het helpt kinderen zich bewust te worden van hun gedachten en de prikkels uit hun omgeving en leert ze hiermee om te gaan. Ze ontdekken hun talenten, wat het inzicht in hun functioneren vergroot.
 • Vrijetijds- en vakantiegroepen
  Soms is het voldoende om peers te ontmoeten in een ongedwongen setting, waar je de dingen kunt doen die je belangstelling hebben. DNKRS organiseert enkele keren per jaar weekend- of vakantieactiviteiten, gericht op (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen of jongeren. Bijvoorbeeld: creatieve ateliers, driedimensionaal tekenen, origami, spellenmiddagen, mindfulness.

DNKRS begeleidt ouders, kinderen en jongvolwassenen op een gelijkwaardige en inspirerende manier. We gebruiken verschillende behandel- en begeleidingsmethoden. Iedere begeleider heeft haar eigen werkwijze en expertise. Hierbij kun je denken aan: coaching, therapie, psycho-educatie, dialoog, positive discipline en mindfulness.

Online opvoedadvies

Een uitgebreid zorgtraject is niet altijd wenselijk. Vaak heb je gewoon behoefte aan een snel advies of wil je even sparren over de opvoeding. Hoe blijf je geduldig en positief? Hoe vind je de balans tussen opvoeden en loslaten? Hoe ga je om met druk, stress, angst en spanningen? Voor deze uitdagingen biedt DNKRS online opvoedadvies. Je kunt zelf een afspraak inplannen en direct betalen. Geef daarbij aan of je wilt bellen of videobellen.

Wij bieden maximaal drie gesprekken tegen het tarief voor online opvoedadvies. Als er meer nodig is, dan valt dat onder onze reguliere begeleidingstrajecten tegen het normale uurtarief.

Het gesprek kan telefonisch of via videobellen plaatsvinden. Videobellen kan via Zoom of de app Signal. Installeer eventueel Signal vooraf op je mobiele telefoon. Signal is een veilig en privacyvriendelijk alternatief voor WhatsApp.

Klanten over ons