Scholen

Ben je als leerkracht, ondersteuner of directeur werkzaam in het primair of voortgezet onderwijs? Heb je behoefte aan advies? Kun je ondersteuning gebruiken bij de uitvoering van beleid? DNKRS is dan jouw partner! We denken graag mee, ook over individuele situaties.

DNKRS is een trouwe partner op het gebied van hoogbegaafdheid. We werken samen met tientallen scholen die expertise kunnen gebruiken op het gebied van hoogbegaafdheid. Vaak lopen wij meerdere jaren met een school mee, waardoor we steeds beter samenwerken. Zo helpen we je het onderwijs inspirerend te maken voor de hoogbegaafde kinderen en passend bij de werkwijze van de school. We leren dan de school goed kennen. En we spelen in op de hulpvragen en specifieke eigenschappen en het gedachtegoed van de school. 

DNKRS werkt graag samen met scholen met een visie op het gebied van vernieuwend onderwijs. Denk hierbij aan Montessori, Dalton, Jenaplan en Natuurlijk leren, maar ook aan scholen die zich richten op onderwijs van de toekomst. 

Zo fijn dat jullie zelf uit het montessorionderwijs komen. We spreken dezelfde taal.

Montessori leerkracht

Aanbod

Onze jarenlange ervaring zetten wij met plezier in om jou te inspireren met ons opleidingsaanbod. Dit aanbod bestaat uit teamtrainingen op maat, dialoogbijeenkomsten, een leerweg, cursussen over traumasensitief onderwijs en andere cursussen.

Verder geven we graag advies en ondersteuning aan jou en je team. Tot de mogelijkheden hoort ook een handelingsgericht onderzoek. Ben je op zoek naar een verrijkingsgroep voor jouw basisschoolleerling(en)? Zij zijn van harte welkom bij DNKRS.

Strippenkaart

Een strippenkaart biedt scholen de mogelijkheid om snel iemand van DNKRS te kunnen inschakelen voor diverse vragen. Je hebt altijd een vast aanspreekpunt. Een strippenkaart kan worden ingezet voor advies, ambulante begeleiding van leerkrachten of leerlingen, workshops en teamtrainingen, handelingsgericht onderzoek, gesprekken met ouders, etc.

De gemeente en het samenwerkingsverband kunnen je informeren over subsidies en tegemoetkomingen voor onderwijsvoorzieningen, zodat de school de kosten voor deze leerlingen kan dragen.

Schoolbesturen in Amsterdam kunnen subsidie aanvragen voor ‘overige voorzieningen’, waaronder hoogbegaafdheid valt. Deze voorzieningen zijn vastgesteld in de Verordening op het lokaal onderwijsbeleid.

Nieuws

 • Creatief Atelier Origami en 3D tekenen

  In de meivakantie organiseren we op veler verzoek een atelier waarin de nadruk ligt op origami (Japanse vouwkunst) en 3D-tekenen (driedimensionaal tekenen). Er is beperkt plek, dus meld je kind snel aan!

  meer >

  Creatief Atelier Origami en 3D tekenen
 • Spelletjesmiddag 9 maart

  Zin in een middag vol uitdagende spellen? Lijkt het je leuk om gelijkgestemden te ontmoeten? Wil je meer weten over hoogbegaafdheid? In de Week van de Hoogbegaafdheid organiseren wij op zaterdagmiddag 9 maart een spelletjesmiddag.

  meer >

  Spelletjesmiddag 9 maart
 • Wijsheid in beweging – nieuwe data

  Wijsheid in beweging ® zijn mindfulness-lessen met elementen van (kinder)yoga. Je wordt je bewust van wie je bent, hoe je de wereld bekijkt en waar je voor staat. In vijf bijeenkomsten gaan we met elkaar op reis in ons zelf. We gaan bewegen, voelen, verwonderen, leren, plezier hebben, luisteren en ontspannen. Je ontdekt spelenderwijs jezelf.

  meer >

  Wijsheid in beweging – nieuwe data

Agenda

Aankomende evenementen